mandag den 1. december 2014

Julekalender: Afsnit 1

1. december wuhu! Her på bloggen har vi besluttet os for, at gå totalt i julestemning og skrive vores helt egen julekalender, foregående lige her på HG! Læs, læs den skal nok blive sjov og hyggelig!!



Det var en mørk og kold aften lige efter midnat, alt var stille. Næsten for stille. Ikke en vind rørte sig, ej heller kunne man høre lyden af biler fra den nærliggende hovedvej. Lyset fra gadelampen flakkede, for til sidst at gå ud og efterlade resten af vejen i dunkelt mørke. Pludselig som lyn fra en klar himmel dukkede 4 skikkelser op i mørket, hvis du havde blinket, havde du misset det.
“Du står på min fod Nislas”, hviskede en pigestemme.
“Jeg vil nu nærmere mene at det er din fod, der bare valgte at befinde sig på det forkerte sted, på det forkerte tidpunkt, søde Snea”, svarede en dyb drengestemme drillende.
“Behøves du altid..”, begyndte Snea, men blev afbrudt af anden dreng, irritationen tydelig i hans stemme: “Gider i lige? Vi er dårligt nok ankommet og i er allerede ved at dræbe hinanden”.
“I er allerede ved at dræbe hinanden”, immiterede Nislas med en piget stemme i et forsøg på at ramme den anden drengs toneleje, der var meget lysere.
“Er vi overhovedet det rigtige sted?”, fortsatte drengen med den lyse stemme, der ignorerede Nislas fuldstændigt, “Jeg mener det er så mørkt og stille, og er det der overhovedet en skole?”
“Skal du have nye briller Julcob? Det er da tydeligt at den der store bygning er en skolebygning.”
“Ti nu bare stille begge to, vi er det rigtige sted”, sagde en pige der indtil videre havde forholdt sig helt tavs.
“Hvordan kan du være så sikker? Har ham den fede måske givet dig sine nattesynsbriller med?”, grinte Nislas, tydeligvis tilfreds med sin joke, som om det nogensinde ville ske!
Selvom det var mørkt, kunne man fornemme at hun rullede sin øjne dramatisk.
“Kan i virkelig ikke mærke det? Følelsen af at der er noget helt forkert allerede.”
Det gjorde dem alle helt stille, for da de stoppede et øjeblik og mærkede efter, blev de også grebet af følelsen af at der var noget helt galt.


8 timer senere… 

“Husk nu at det er meningen, at vi skal falde i med mængden”, et kollektivt suk lød gennem gruppen, og Nislas udbrød:
“We know Granilla, we know. Du sagde det sådan cirka 1000 gang i løbet af natten…”
“Nå, jamen så ses vi efter 4. modul..”, hun fik ikke lov til at færdiggøre sin sætning før de andre 3 tog ordene ud af munden på hende, “bag skolen ved atletikstadionet”. Hun åbnede munden for at lukke den igen, dreje om på hælen og begive sig mod lokale 12.

* * *

Da de mødtes igen efter en meget lang dag, var det ikke med smil på læben. De havde alle oplevet næsten nogenlunde det samme; folk havde været flinke, men næsten for nysgerrige om hvor de kom fra, timerne okay hvis ikke meget spøjse, dog havde der manglet noget.
“Der var ingen der sang med, da jeg begyndte at synge en julesang i dag i matematik, de kiggede bare alle meget underligt på mig”, sagde Snea med bævende stemme.
“Underligt, det er jo december måned! Jeg så heller ingen med rødt tøj og nissehuer, og manglen på juledekorationer er skandaløs!”, sagde Granilla forfærdet. Julcob nikkede samtykkende, ligeså forvirret og rystet som de andre, hvad var der dog i vejen med disse elever?
Nislas begyndte at grine, og Snea kiggede på ham, som om han var sindssyg, der var da intet sjovt ved dette?
“Har du måske overvejet, at grunden til at ingen sang med var fordi at du ikke ligefrem synger som en engel Snea? Og grunden til at ingen går i julet tøj er fordi, at disse mennesker faktisk har stil?”
Han løftede øjenbrynene spørgende og gav de andre et hurtigt blik, der indikerede at stil ikke var noget han mente, at de havde.
“Hvad mener du så der er galt, når du nu er så klog?”, spurgte Julcob, tydeligvis fornærmet.
“Jeg er ikke sikker Julle, der er et eller andet, jeg kan bare ikke sætte fingeren på hvad…”
Der var stille et øjeblik indtil Granilla, der ellers havde siddet dybt optaget af sin nyerhvervede Iphone, brød tavsheden med en meget alvorlig stemme: “Jeg ved ikke med jer, men jeg finder denne lectiobesked en smule underlig:

“Godaften..

Vi vil blot informere jer alle om, at vi her i ledelsen har besluttet at mødetiden for 1. modul ændres fra 8:10 til 07:50 med øjeblikkelig virkning. Vi er klar over at dette måske skaber en smule besvær for jer der benytter offentlig, men det er sådan det er. Så må man bare tilpasse sig og stå lidt tidligere op. 

Venlig hilsen ledelsen”

Hvorfor vælger ledelsen pludselig at lave denne meget ubarmhjertelige regel? Hvem fra ledelsen stod bag dette forslag? Hvorfor og hvordan skulle man magte at stå tidligere op? Hvor kommer de 4 nye spøjse elever fra og hvem er de? Hvorfor går de så meget op i julen og rødt tøj, er det mon en fetish? Har Nislas altid et godt comeback? Og hvad sker der for de navne?
 Men vigtigst af alt... Hvad er der galt på HG?

Læs med imorgen i næste afsnit af Bloggens julekalender og få (måske) svarene.


3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fedt skrevet. Glæder mig til at læse videre. Keep 'em comming!

Anonym sagde ...

Det er svært at kritisere, så istedet har jeg skrevet et haiku.

Du er elendig
Find nogle, der kan skrive
Det er ikke dig

Hg-bloggen sagde ...

Jamen du er da et meget rart menneske, det er okay at du har kritik, men giv da i det mindste noget konstruktivt kritik man kan bruge til noget i stedet for bare at svine os til..