mandag den 8. december 2014

Julekalender: Afsnit 8

Nislas vågnede af en sær mumlende lyd. Han gned sig i øjnene og fik øje på Granila, som sad og skrev sirligt på en lang liste.

"Sne....bogkælder...hmmm....Freja og Julcob....Nej, altså nu tabte jeg tråden igen!" Granila gemte ansigtet i hænderne. "Vi skal altså få skrevet en fyldestgørende rapport til julemanden og jeg har et 5 timers engelsk essay til i aften og det er snart jul og jeg har ikke spist risengrød endnu!!!" For en gangs skyld tog Nislas sig sammen og klappede hende kejtet på skulderen. "Granila slap af! Op på rensdyret igen og smil til verden!"
Granila pudsede sin røde næse og smilede til Nislas "Tak Nislas, du er nu meget sød!" " Ja tak, klap lige kanen du, så tror jeg lige risengrøden er sød nok!" Nislas rødmede, vendte sig hurtigt om og rettede på tøjet "Hvor er Julle og Snea?"
"De er til time. Det er jo ikke alle som os, der har 1. modul aflyst! Men de må snart være her!"

Et kvarter senere...

"Pyha! Hvor er det varmt udenfor! Hele 5 grader!" Snea og Julcob kom svedende ind ad døren. 
"Vi skal holde møde nu om alt hvad vi ved og forhåbentligt finder vi ud af, hvad vi ikke ved!" Granila slog sig ned på sin sovepose, tog sin liste frem og kiggede opfordrende på de andre.

"Tja... Vi ved at der er noget mystisk sne på kontoret, men ikke nok til at lave en snebold og så skulle der være noget mærkeligt i bogkælderen!" Nislas kløede sig i håret og nulrede noget fnuller fra sin pude. "Tak for dit bidrag, Nislas! Som om jeg ikke allerede havde skrevet det!" Granila så koldt på ham og vendte sig om mod Snea, men Snea stod bare og kiggede tomt ud af vinduet. Julcob var i færd med at skrive et brev til Freja. "Fint! Vi undersøger bogkælderen i morgen!" hvæsede Granila og skred for at finde nogle af sine nye venner.
Alt i alt var det hele en værre redelighed! 

Mon de nogensinde får nok sne til en snebold? Bliver Granila god igen? Er Julcob helt fortabt? Kan Granila nå at skrive sit essay? Mon de finder noget i bogkælderen?

Læs videre i morgen og få (måske) svarerne!

Ingen kommentarer: