tirsdag den 2. december 2014

Julekalender: Afsnit 2

Kl. 07.40
En kold vind fløj igennem skolegården, den vendte ved kantinen og fløj videre. Videre til et hemmeligt sted, hvor den iskoldt krøb hen over et par fødder.

"Uuuuuh!" Snea satte sig med et sæt op og daskede Nislas i hovedet med en nissehue. "Det kan du ikke være bekendt, Nislas! Jeg sov lige så godt!"
"Hva? Er du mørkeræd, Snea?" Nislas mumlede grødet og krøb ud af soveposen. 
"Hvad laver I!?" Granila vågnede og rejste sig op. "For julen da! Vi skal op NU! Der er kun 10 minutter, til vi skal møde, husk den nye regel!"
"Ja, ja, Grantræ! Hvor er vores jullegris?" Nislas spændte sit læderbælte og rodede sig i håret.
"Jeg er her! Jeg var bare ude for at studere stjernehimlen" Julcob kom ind med duggede briller og skæv nissehue.

5 minutter senere..

"Studere stjernehimlen?! Kom og fang mig, tykke!" Nislas brød sammen af grin og rev nissehuen af Julcob, men han stoppede brat, da de trådte ind i fløj C. Et væld af vrede stemmer hørtes fra kontoret. 

"Kl. 07.50?!? Det kan vi jo ikke nå!" Alle ville have et ord indført og prøvede at overdøve de andre. Men med et forstummede alt, da Sunes stemme, sært forvrænget, lød over højtaleren: "Mødetiden kan ikke ændres, for at dette skal trænge rent ind, skal 3. g´erne aflevere deres SRP 3 dage tidligere end forventet! Gå til jeres klasser!"

Eleverne, inklusiv vores 4 venner, fortrak sig stille. Snea fandt sin plads i psykologilokalet og hvilede hovedet i hænderne, trods hendes forklaring tidligere virkede det ikke, som om hun havde sovet særlig godt, hvis hun overhovedet havde sovet!
Timen indeholdt kun højtlæsning af Freud, og det var først til allersidst at en stemme brød lærerens monotone oplæsning: "Hvorfor er mødetiden ændret?" Læreren kiggede sløvt op og svarede med kort: "Fravær for denne time, Josefina!"

Hos Julcob i bioteknologi gik det ikke meget bedre: Stine opremsede en masse formler op i kemi og bad derefter eleverne om at komme op til tavlen, skrive formlerne op og sige hvad de skulle bruges til. Julcob rystede og bævede, da han vaklede op mod tavlen. Stine gav ham kridtet hånden, og da deres øjne mødtes, syntes Julcob at kunne se en sløret, hvidlig hinde over hendes øjne. Formlerne klarede han ikke specielt godt og Stine truede med 00. På vejen ned til sin stol fik han øje på den smukkeste pige, han nogensinde havde set! Hun havde fregner, briller og flammende rødt hår. Julcob blev helt varm indeni.


Hvad er der med lærerne? Hvorfor har Snea ikke sovet? Er det virkelig rigtigt at SRP´en skal afleveres tidligere? Mon Julcob og Nislas nogensinde bliver fortrolige venner? Får Julcob en kæreste?  Hvor sover de 4? Hvorfor har de 4 nu også nissehuer? Er de nisser?
Hvad er der galt på HG?

Læs videre i morgen og få (måske) svarene!

(Vi må lige minde alle om at alt i denne historie er opdigtet) 

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kom med nr. 3 og 4

Anonym sagde ...

God film, mangler dog de k'er som taget ud af Hitlers idelologier; Symbolodik, Hvidvask (uden lige), og dog. I tildfælde af et filmen skal vises er det essentienlt at styrke markørerne for det givne problem, da det skal tages til efterretning frem for gendrivelserne.