mandag den 15. december 2014

Julekalender afsnit 10, 11

Afsnit 10

Julcob bankede strøg en hånd over lemmen. Støvet hvirvlede omkring, Granila lyste rundt langs kanten og pludselig råbte Nislas "Der! Et håndtag!" Han tog fat og hev til.
Lemmen gik op med en knirkene lyd. De stirrede ned i et bundløst hul af mørke, langsomt kunne de svagt skimte en gammel trappe fyldt med rottehår, små museskeletter og gennemgnavet rockwool. Spindelvæv hang som guirlander på bagsiden af lemmen, og en stor fluefed edderkop kravlede hurtigt væk.
"Adrr! Uf, hvor er her ulækkert!" Snea veg tilbage, men uheldigvis stødte hun ind i en hylde og fik en bog i hovedet. Nislas hylede af grin "Nåh, Snea! Der blev du nok forskrækket! Hahahahaha!"

Snea løftede hovedet med vredestårer i øjnene "Nislas! Jeg hader dig! Jeg hader jer alle!" Hun kiggede bebrejdende på dem, men de var optaget af noget ganske andet:

"Se, hvad der faldt ud af bogen!" Granila holdt et gammelt mørnet stykke papir op: Det var fyldt med skrift, men kun en del af den første sætning kunne læses "Pig...1946...Lys...." Snea blinkede hurtigt tårene bort og rev det hurtigt ud af Granilas hånd. "Og hvad skulle det så være?" sagde hun "Endnu et fejlspor i vil give til julemanden?!" Hun lo hysterisk og gemte det hurtigt væk i bogen.

Julcob kløede sig på hagen "Vi skal nok til at gå..., se lige på lectio" Han viste sin mobil frem og endnu en regel var indført: "Ingen må længere gå i farven rød"

Hvad er det med Snea? Hvad er det for noget papir? Hvorfor hænger spindelvæv i guirlander? Græder Snea rigtigt? Klør det på Julcobs hage?

Læs videre i morgen!


Afsnit 11

Nislas listede stille ud af soveposen. De andre var taget i skole, men han skulle noget helt andet. I tirsdags havde nogle drenge hørt ham synge en julesang og spurgt ham, om han ville med til bandøvning! Nislas havde med glæde takket ja, men situationen havde udviklet sig: Han skulle til optagelsesprøve i et band! Hvis han kom ind, skulle de turnere verden rundt og møde smukke piger, han skulle ikke længere være nisse, han ville hedde SUPER-Nislas og! og! og!

Nislas rev sig ud af sin fantasi, rettede på sit bælte og spejlede sig i en vandpyt. Han blinkede kækt til spejlbilledet og hoppede elegant over pytten. Han løb ned af trappen mod lokale 31, men stoppede brat op, da han hørte en sær velkendt, skinger pigestemme sige: "Hvis du så meget som tænker på sige noget, sørger jeg for at du aldrig vil have en familie at holde jul med!" Nislas hørte en svag, klynkende stemme hviske " Jeg skal nok, undskyld...." Så døde den hen. Nislas listede videre ned, men gangen, foran 31, lå øde hen.

30 minutter senere..

Nislas rømmede sig og åbnede munden. Sprøde toner lød og opløftede musikken til en symfoni af renhed og guddommelig vellyd. Men alt i mens lokale 31 var i den syvende himmel, blev endnu en regel indført: "Alle skal op i fuldt pensum i alle fag til sommer!"  

   Synger Nislas virkelig som en engel? Får han fravær for denne dag? Er SUPER-Nislas ikke lidt for meget? Hvordan har de andre nisser det?

Læs videre i morgen!

Ingen kommentarer: