onsdag den 5. februar 2014

3.g i Sverige, Vallåsen, 2014

En hel dag kun med lange bakker, varme drikke, piger med fletninger og tonsvis af sne. I torsdags stod 3.g'erne på ski i Vallåsen. Er du 1.- eller 2.g'er, så glæd dig!

Kl. 06.40 mødtes klasserne og deres idrætslærere i færgeterminalen i Helsingør. Der var afgang 07.00, hvorefter alle ankom med bus fra Helsingborg til Vallåsen kl. 09.00. I et modul var der undervisning i at stå på ski og man kunne melde sig på enten begynder, let øvet eller ØVET. Man kunne også vælge snowboard. Undertegnede var på begynderholdet, ski, og lærte hurtigt at plove, hvad han valgte at futte rundt med resten af dagen.


  
God stemning:
her ses Thit og Andreas fra 3.c
Pisterne
En del HG'ere startede på den grønne og blå pist, hvor der var numselifts op ad bakken, men hurtigt valgte næsten alle at hoppe på 4 mandsliften, der tog én hele vejen op til toppen af den røde pist. Selvom det tog lang tid at komme op, så gjorde det ikke meget, for det var kun hyggeligt at sidde og snakke og se ud over hele Vallåsen. Der var to bakker, som desværre ikke var åbne, men det skulle snart vise sig at der alligevel var et væld af muligheder for at blive underholdt. Fra toppen af den røde pist kunne man nemlig vælge 2 veje- den ene var ikke så stejl, men til gengæld længere, mens den anden havde et kraftigere (og måske sjovere) fald. 


Det var et stort sted-
bakkerne var stejlerne end de her ser ud

HOP
Ude i siden af den stejle var der mange KÆMPESTORE hop, som man fik rigtig meget fart på af og selvom sneen var blød og det ikke gjorde meget at falde, så skulle man alligevel passe på, fordi der hele tiden drønede øvede forbi. Av hvor ville det gøre ondt at ramle ind i en anden skimand!
Snekanonerne blæste sne ud konstant på hoppene og gjorde sneen lidt blød og tyk, men det betød ikke så meget. 





    
4-mandslifterne. Der var langt ned!
Offpist! Bang!
På begge bakker fandt man snart ud af at der i siderne var små smalle veje, som førte ind i den dybe svenske skov. Det var ikke barnemad at komme helskindet gennem offpisterne, men det var spændende! På en af dem skulle man have nok fart på til at komme over en lille bakke, der viste sig at være et lille hop, så man at startede med at flyve ind i et træ. På et tidspunkt var undertegnede og 6-7 andre i en kæde efter hinanden inde på en af offpisterne og pludselig råbte den forreste "TRÆ!" og lod sig falde, for ikke at ramle ind i en stor træstamme, som var væltet og spærrede vejen. Ubehjælpsomt prøvede vi andre at bremse, men alligevel endte alle i en stor bunke oven på hinanden. Heldigvis kom ingen til skade.

Dagen samlet
Kl. 16.00 kørte busserne fra Vallåsen og det virkede på alle, som om de havde haft en dejlig tur. Der var mange, som var meget trætte og som straks faldt i søvn på stedet, mens andre sludrede og pjattede. 
Bortset fra en brækket hånd (ikke alvorligt) var der ingen uheld og forventningerne var blevet indfriet for de fleste. 
Se en video fra dagen her (det var ved at blive eftermiddag og den allersidste tur, hvorfor der ikke er flere mennesker på pissen):
Marco

Ingen kommentarer: