torsdag den 20. februar 2014

Dans le noir

Dans le noir 

På en sidegade i London ligger restauranten, som udadtil ligner en hver anden, men det er langt fra tilfældet. Den er nemlig henlagt i fuldstændigt mørke, så du med skærpede sanser får en madoplevelse for livet. I vinterferien besøgte nogle veninder og jeg denne interessante restaurant.    

En onsdag aften ankom vi forventningsfulde til Dans le noir, som ligger i hjertet af London.
Vi havde virkelig ingen idé om hvad det var, vi havde kastet os ud i.
Da vi trådte ind ad døren, blev vi mødt af en medarbejder, som bekræftede vores reservation og gav os valget mellem 4 menuer: Vegetar, fisk, kød og den eksotiske. Vi følte os ikke vovede nok til at kaste os ud i den eksotiske, da vi havde hørt at tidligere gæster havde fået serveret zebra (man får først at vide, hvad man har spist bagefter)
Så vi tog den sikre kød-menu.


Vi blev ført ned ad en gang, hvor vi blev mødt af en mørkhudet, lille, rund mand ved navn Gaul, han var vores blinde tjener for aftenen.
Med hænderne på hinandens skuldre, blev vi ført ind i mørket, hvilket var lidt grænseoverskridende, da man bare blive nødt til at stole fuldstændig på Gaul til at føre én sikkert til bords. Men til bords kom vi, og blev bedt om at orientere os om, hvad der var på bordet foran os. Det hele var en smule klaustrofobisk til at starte med, da det var så bælgravende mørkt, at man ikke engang kunne se omridset af sine egne hænder. Det eneste vi var klar over var, at rummet var stuvende fuldt af mennesker, og at en flok kineserere var blevet placeret ved siden af os. De skulle senere få glæden af at høre os skåle på 10 forskellige sprog.
Alligevel efter at der var gået 5 minutter havde kroppen på en måde vænnet sig mørket, og man følte sig underligt afslappet.

Vores hovedret var en blanding af forskelligt kød, sovser og grøntsager, mens vores dessert var noget der smagte som citronfromage.
Smagene var utrolig intense, det er vildt hvor meget ens andre sanser kompenserer, når man mister synet. En af de fantastisk rare ting var at man for en gangs skyld, ikke skulle bekymre sig om hvordan man så ud mens man spiste, fordi at man jo selvfølgelig ikke kunne se hinanden.
Det er det perfekte sted til en første date! Man ville bare kunne slappe af og koncentrere sig om at snakke sammen. Mørket tillader nemlig én at føre meget friere og ærligere samtaler, da man i mørket tør tale om ting, man ikke ville gøre i dagslyset.
Ved vores bord blev de fleste grænser da også brud,t når det angår samtale-emner, så vi var glade for at folk omkring os ikke kunne forstå dansk - forhåbentlig, ellers har de nok fået sig et godt grin ;)

Oplevelsen sluttede alt for hurtigt, og vi blev ført ud af det mørke lokale, som vi på en måde var kommet til at holde af. Og da vores øjne havde vænnet sig til lyset, blev vi præsenteret for, hvad vi havde spist.
Som i kan se var det: And med chokoladesovs! Okse med skinke og perlehøne med mangosalsa. 
Det lyder måske som en underlig kombination, men det smagte fantastisk!
Desserten var citron posset (lidt ligesom fromage) med ingefærkiks.

Alt i alt var det en fantastisk oplevelse, som jeg vil anbefale til alle, der får muligheden for at prøve det. Hvis det ikke allerede står på jeres bucketlist, skal den skrives på!
Her kan i se hvor deres restauranter ligger :)

Så for fremtiden tror jeg at flere af mine samtaler og middage skal foregå ikke mørket, det redder én for alt akavetheden, og tillader én at slappe af på en måde der ikke er muligt i dagslyset.
Så er i med mig?!


Bonus fact: Hvis du had set kærlighedsfilmen "about time" med Rachel McAdams og Dohmnall Gleeson, vil i opdage at det er denne restaurent der bliver brugt i filmen!


Har du lyst til at dele nogle af dine egne oplevelser med resten af gymnasiet? Send bloggen en besked på facebook om din idé og blive engangsgæsteskribent i dag!

Sarah






Ingen kommentarer: