onsdag den 22. januar 2014

Intro til studieretningerne

I forbindelse med Orienteringsaftenen tirsdag d. 21/01 kommer her et særindlæg på bloggen med en intro til de forskellige studieretninger. Måske gør det heller ingenting, for de nuværende elever, lige at få lidt insiderviden om, hvad klasserne på HG egentlig går og laver til daglig. Alle de flotte videoer er produceret for Helsingør Gymnasium, og lavet af eleverne Cecilie Holm Arentoft (3v) og Josefine Gro Fridal Hansen (2b).

Matematisk/naturvidenskabelige studieretninger

Matematik A - Fysik A - Kemi B

Perfekt for dig, der fik blod på tanden i fysik/kemi-timerne i folkeskolen, og nu vil lære meget mere.
På denne hardcore studieretning har du fysik og matematik i alle 3 år, som i kemi-timerne bliver supplementeret af læren om, hvad vi mennesker og hele universet består af. Men du kan heller ikke komme uden om at iføre dig den hvide kittel og eksperimentere i laboratoriet.
Se her Max (2y) tale om Matfys:


Matematik A - Geovidenskab A - Kemi B

En relativt ny studieretning, som er for dig, der har brug for at se det, før du tror det. Du får mulighed for at komme ud i naturen, og blandt andet finde nogle af årsagerne til de nuværende globale problemer. Det er måske dig, der kan komme til at gøre en forskel?
Anton (2x) fortæller her:

Matematik A - Bioteknologi A - Fysik B

Elsker du naturvidenskab, men er du ikke helt sikker på, hvad du vil efter gymnasiet? Så er denne linje perfekt til dig, for den åbner op for 99 % af alle uddannelser og så er bioteknologi udnævnt til at være vores århundredes vigtigst felt, og det er med god grund. Det er et fag hvor der er plads til udvikling og nytænkning, og som berører områder som gensplejsning og medicin, men samtidigt også en masse ekskursioner ud i den virkelige verden. Vær modig og kast dig ud i en linje, der efterlader alle muligheder åbne!
My (2x)... værsgo'!:

Biologi A - Idræt B - Matematik B

Var idræt dit yndlingsfag i folkeskolen, og vil du vide mere om hvordan kroppen fungerer?
Så er denne studieretning perfekt for dig. Her bliver der fokuseret på hvordan du vil hjælp af sundhed, motion og naturvidenskab, kan udnytte alle kroppens muligheder, men også fastlægge dens begrænsninger. Og hvorfor ikke gøre det mens du kommer i bedre form, og starter dagen med god samvittighed, det tror jeg er det der kaldes en Win-Win situation ;)
Her fortæller Melanie (3z) om idrætslinjen:


Samfundsfaglige studieretninger

Samfundsfag A - Naturgeografi B - Matematik B

Dette er en linje hvor du finder ud af at geografi er meget mere end, hvor mange stater der er i Usa.
Linjens fag tillader dig at få indblik i hvordan verden fysisk er bygget op i naturgeografi, samtidigt med at du lærer om hvordan den forholder sig samfundsmæssigt og kulturelt. Det giver dig en fantastisk mulighed for at se verdenen på to måder, nemlig gennem samfundsmæssige og naturvidenskabelige øjne.
Se Lau (2v) fortælle om denne linje:

Samfundsfag A - Engelsk A - Matematik B

Vil du prøve lidt af det hele, og er du en dem der elsker at debattere? Så er dette en linje der vil passer til dig. Med et fag som samfundsfag og matematik får du lov at at debattere og analysere samfundsmæssige  problemstillinger og politiske beslutninger. Denne linje åbner døre for videre uddannelser som jura, statskundskab og journalistik - og det er der du virkelig kan komme til at få indflydelse og lade din mening skinne igennem.
I denne video fortæller Laura (2t):

Sproglige studieretninger

Engelsk A - Samfundsfag B - Psykologi B

Hvem er du? Hvorfor opfører vi os, som vi gør? Er det spørgsmål du gerne vil have svar på? Så burde du overveje denne studieretning, der sammenfører viden om psyken og læren om samfundsfaglige normer og problemer i danmark og engelsktalende lande. En bonus er at du kan blive klogere på dig selv og folk omkring dig, måske blive en virkelig menneskekender.
Tjek denne video ud med Mathias (2a):

Engelsk A - Samfundsfag B - Mediefag B

Har du en brændende passion for at lave film, og drømmer måske om at blive filminstruktør i Hollywood? Eller elsker du bare at følge med i hvad der sker rundt omkring i verden?
Lige meget hvad burde du overveje dennne studieretning med en suveræn kombination af det kunstneriske, samfundsfaglig og sproglige fag, så kan Spielberg bare komme an!
Introducing Jeppe (2b):

Engelsk A - Spansk A - Samfundsfag B (+fortsættersprog B)

Denne studieretning er til dig, der ikke syntes, at det er nok bare at kunne engelsk, men gerne vil tilføje to ekstra fremmedsprog oveni, ja hvorfor ikke. Samtidigt med at du vil kunne begå dig over det meste af kloden, kommer du også til at få forståelse for de forskellige kulturer og samfund verden over. Så hvis Danmark ikke er nok, og er du frisk på at udvide dine horisonter? Så den her linje, en du bør tage op til overvejelse.

Latin A - Græsk A

Gemmer der sig en historiker, arkeolog eller kunsthistoriker i dig? Er du frisk på at grave ned i vores historie og ved hjælp af oldgamle skrifter, kilder og malerier udforske hvordan verden så ud for 100, 500 eller 1000 år siden. Sidder du allerede nu og ryster af spænding, så ved du hvad du skal vælge.
Clara (2a) er på:

Kunstneriske studieretninger

Musik A - Engelsk A - Samfundsfag B

Pop, rock, alternative, klassisk eller måske Jazz? På denne linje bliver ingens musikpræferencer glemt, men du får samtidigt øjnene op for nye kunstnere, du ellers aldrig ellers ville have opdaget, behøver jeg at sige mere? Udover en farverig rejse igennem musikkens historie, får du i engelsk og samfundsfag muligheden for at undersøge andre udenlandske kulturer og derved danne dig et helhedsindtryk omkring den samfundsmæssige og musiske påvirkningen af hvordan verdenen er i dag.
Se videoen nedenfor og hør Jonas (3c) fortælle om musiklinjen:







- Sarah


Ingen kommentarer: